Mulțumirile noastre se îndreaptă către Asociația Monumentum, partener al Ministerului Fondurilor Europene România, și președintelui  acesteia, domnul Eugen Vaida, pentru efortul de punere în siguranță a monumentului istoric din comuna noastră.

Aflat într-o avansată stare de degradare, salvarea a venit de la Ambulanța Monumentelor, cu resurse puse la dispoziție de către Primăria Comunei Măgirești! O mână de tineri  faini, harnici și minunați, pasionați de patrimoniu şi-au propus să salveze, prin voluntariat, monumentele din România! Şi sunt multe, importante pentru patrimoniu, pentru umanitate, aflate în diferite stadii de degradare așteptând intervenția Ambulanței. Gândurile noastre pline de recunoștință se îndreaptă către ei,  salvatorii monumentului, oameni care au sfințit locurile noastre prin dăruirea de care au dat dovadă, către sponsori şi către sătenii care s-au implicat.

Intervenția salvatoare a constat în înlocuirea învelitorii din șindrilă, pentru a prelungi ,,viața’’ monumentului, în așteptarea unei restaurări complete.

Mulțumim încă odată pentru ajutorul și munca depusă de voluntari și parteneri în această acțiune  de salvare a Bisericii Monument ,, Sf. Gheorghe’’ ŞESURI , datată – 1648.