PRIMUL TRASEU TURISTIC ÎN MĂGIREȘTI

În data de 29 august 2023, a fost parcursă o porțiune din traseul turistic din Măgirești, aflat în curs de omologare, cu copii aflați la Școala de Vară organizată de Parohia Măgirești – Biserica “Nașterea Maicii Domnului” în colaborare cu Școala Gimnazială Măgirești, precum și cu alți iubitori de natură. 

Drumeția, de aproximativ 3 ore, a pornit de la ieșirea din satul Valea Arinilor, comuna Măgirești, de pe „Transalpina de Măgirești” (Șoseaua Runcu), a continuat pe traseul marcat cu triunghi roșu până pe Dealul Manachia, la o altitudine de 710 m, de unde se deschide o panoramă deosebită asupra Văii Tazlăului Sărat de Sus, către Pășunea Doncea și Fântâna Călugărului de unde ne-am îndestulat cu apă, apoi către Lacul Iezer, ajungând în final la Primăria Măgirești.

Am aflat povești și legende ale Măgireștiului, mulțumită dlui prof. univ. dr. Constantin Parascan, căruia îi mulțumim că a reușit să ne fie alături pe potecile copilăriei noastre, poteci pe care nu vrem să le lăsăm uitării, ci să le păstrăm umblate tocmai prin înființarea acestui traseu turistic.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au pus umărul la amenajarea traseului: dlui. Darie Olivian, dlui. Ciobanu Florin și colegilor din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promvarea Turismului și Coordoarea Activității de Salvamont Bacău, dlui. prof. dr. Găman George, dlui. Simionescu Corneliu, dlui. consilier local Nistor Vasile, personalului Primăriei Măgirești.

Le mulțumim tuturor participanților de astăzi la drumeție, copiilor și cadrelor didactice care ne-au însoțit, tuturor celor care respectă și protejează natura!